reigerblock3000Reigers zijn prachtige vogels, in de natuur genieten we van deze statige gestalte aan de waterrand. Zodra we deze kostganger aan de vijverrand zien wordt het echter een heel andere zaak...

Draden en netten spannen kan maar ziet er niet fraai uit, bovendien kennen we allemaal de verhalen van reigers die zo brutaal zijn dat ze toch nog hun slag slaan. Hiervoor heeft Koi Select de Reigerblock ontwikkeld. De nieuwe Reigerblock 3000 is de opvolger van de succesvolle 2000 serie. Het nieuwe model is compacter, heeft minder componenten en is niet in de laatste plaats goedkoper geworden!

Hoe werkt het: De reiger heeft maar weinig natuurlijke vijanden, vreemd genoeg is de gevaarlijkste een kikker! Dit is dan wel een gifige kikkersoort, die zo giftig is dat het dier bij consumptie voor een ander dier dodelijk zal blijken te zijn.

De Reigerblock nu is een elektronisch apparaat dat het specifiek gekwaak van deze pijlgifkikker via een speaker voortbrengt. Bij het horen van dit geluid zal de reiger vluchten omdat de reiger instinctief "weet" dat er levensbedreigend gevaar aanwezig is. Omdat dit schrikmechanisme op overerving berust, is er geen leerproces en treedt geen gewenning aan het geluid op. Het volume van het kikkergeluid is instelbaar.

Prijs € 168,00