Koi Select heeft een ruime ervaring op het gebied van ozon-apparatuur en toepassing hiervan.

Wat is ozon eigenlijk? Hoe werkt het in onze vijver? Kan het altijd toegepast worden? Waar moet je op letten? Tast het de vissen, het water of de planten niet aan? Allemaal vragen, die je jezelf kan stellen voordat je een ozon-installatie aanschaft.

Heel in het kort gezegd is ozon, O³, een soort super-zuurstof. Ook in de natuur komt ozon voor. Het komt bv. vrij bij onweer. Je kunt het dan zelfs ruiken. Ozon is een zuurstofmolecuul waaraan een extra zuurstofatoom is gebonden, dit geeft echter een heel instabiele binding.

O³ (ozon) wil dus weer graag O² (zuurstof) worden en zal dit doen via oxydatie (=verbranding) van andere stoffen en dat is precies wat wij voor onze vijver willen. Het vuil eruit en veel zuurstof er voor terug!

Is het dan zo eenvoudig? Ozon op onze vijver en klaar is Kees? Nee, het blijft toch noodzakelijk om eerst aan een aantal basisvoorwaarden te voldoen. Een ozon-installatie kan geen biologisch filter vervangen. Ozon kan ook geen mechanisch filter vervangen. Een goed werkend filter blijft dus altijd de basis vormen voor een gezonde vijver!

Wat doet ozon dan wel:

Een zeer groot aantal voordelen, waar je zeker je voordeel mee kan doen. Ben je geïnteresseerd in ozon, laat je dan goed voorlichten en weet waar je aan begint, want ozon kan bij verkeerd gebruik ook gevaarlijk zijn voor mens, dier en ook voor bijvoorbeeld bepaalde vijvermaterialen! Wij kunnen u op het gebied van ozon alles vertellen en wij hebben een ozon-installatie in werking opgesteld staan bij een van onze showvijvers, zodat u kunt zien hoe het werkt.

  • het water verrijken met veel extra zuurstof waardoor ook de biologische capaciteit van je filters aanzienlijk wordt uitgebreid;
  • nitriet, geur-, en kleurstoffen uit je vijverwater verwijderen;
  • de parasietendruk en bacteriëndruk sterk verlagen;

Door dit alles ervaren onze Koi minder stress en worden de kleuren versterkt.